Conferència inaugural

“La nova globalització: Un món de tecnologia i robots”
A càrrec de Xavier Ferràs

Conferència inaugural
13 de maig de 2022
A les 9.30h
Auditori Municipal (Vilafranca del Penedès)

Per assistir a la conferència inaugural cal inscriure's prèviament a través del següent enllaç.

Xavier Ferràs, professor associat d’ESADE Business and Law School. Doctor en organització i administració d’empreses per la Universitat de Barcelona (UB). MBA a Esade Business School. Enginyer de telecomunicacions per la Universitat politècnica de Catalunya (UPC). 

En la ponència, Xavier Ferràs, parlarà de les tendències de futur, el futur de la innovació, de les tecnologies, de la intel·ligència artificial i els robots. 


Xavier Ferràs
Trajectòria professional

Professor d'Operacions, Innovació i Data Sciences a ESADE des de 2002. És membre de nombrosos consells assessors d'empreses i organitzacions empresarials. Va ser Director Executiu de Programes a mida per a empreses. Ha estat degà de la Facultat de Ciències Empresarials i de la Comunicació de la Universitat de Vic.

Fins l'any 2012, va ser director de la Unitat d'Innovació Empresarial d'ACC1Ó (agència catalana de competitivitat), amb responsabilitat sobre les polítiques de transferència tecnològica, R D i desenvolupament de clústers a Catalunya. Anteriorment, va ser director de desenvolupament empresarial de CIDEM; cap d'innovació; coordinador del Pla d'Innovació Tecnològica de Catalunya (2001-2004), i membre de la comissió d'elaboració del Pla de Recerca i Innovació 2005-2008. Entre altres posicions directives relacionades amb la tecnologia i la innovació, ha estat membre dels patronats o consells executius de BAIE (clúster aeroespacial), Biocat (clúster biotecnològic), dels centres tecnològics CTM (materials avançats), Barcelona Media (audiovisual), CTAE (aeroespai), Leitat (manufacturing), del Centre d'Innovació en Productivitat de Microsoft de Manresa, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, de la Fundació I-CERCA (centres de recerca de la Generalitat), Invertec (societat de capital risc), o de l'institut de prospectiva Creafutur.

Anteriorment va ser directiu en el sector de l'automoció i professor d'Enginyeria Electrònica a l'Escola d'Enginyers de Telecomunicació de Barcelona. És autor del llibre Innovación 6.0: el fin de la estrategia (Plataforma, 2010), i coautor de Pasión por innovar (Granica, 2006), Tanto creces, tanto vales (Granica, 2005), i 50 lecciones de management (Granica, 2007).

Ha estat ponent en més de 200 conferències nacionals i internacionals sobre estratègia, innovació i gestió de la tecnologia.

Accessibilitat