Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

SOCIETAT CORAL EL PENEDÈS (EL CORO)

 

 

El dia 26 de gener de 1862 nasqué la Societat Coral el Penedès, el “CORO”. Entrà a formar part de les societats corals que inicià Josep Anselm Clavé, músic i poeta. L'empenta i la col·laboració d'Eduard Vidal i Valenciano i un petit grup d'entusiastes amics de la música, la literatura i la cultura, es van fer evidents des del primer moment.
Nasqué dins l’esperit regenerasionista de l'època, entre els ambients obrers i menestrals, amb uns ideals republicans i de fraternitat que s'ha mantingut fins els nostres dies.

La nostra història
La Societat Coral el Penedès és una entitat coral que des de la seva fundació el 1862 no ha deixat mai la seva tasca musical. Fins i tot en temps de la guerra civil espanyola, les seves dependències restaven obertes i la seva junta es reunia, com ho demostra el llibre d'actes d'aquells anys. Després de la guerra, l'entitat no va ser perseguida pel franquisme, tenia un carisma molt especial dins de Vilafranca i les seves portes van continuar obertes.
Un fet destacable, va ser a l'any 1940 quan sortien a cantar les típiques caramelles en català, davant de l'ajuntament de la vila. Un segle i mig després, la Societat Coral El Penedès encara desenvolupa un ampli programa d'activitats, i es manté oberta a altres corals de Catalunya i entitats culturals de les nostres contrades.
Mantenim viva la nostra tradició del cant coral amb arrels populars

Avui, la Societat Coral El Penedès “El Coro” continua amb les piles carregades per començar un nou curs amb nous projectes i nous cantaires! Hem començat l’any en un nou espai, ara ens trobareu a l’Agrícol.
I si en teniu ganes i voleu cantar, ens podeu venir a conèixer i apuntar-vos al Coro.

CONCERT 50è ANIVERSARI.
ACTE DE CLOENDA DE LES FIRES DE MAIG 2020


Dia i hora:
diumenge 24, a les 19h

Amb la participació del regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan M. Montfort

Canal:
https://youtu.be/PnFYyG4j5c8
SOCIETAT CORAL EL PENEDÈS (EL CORO)

Agrícol, Centre Artístic del Penedès. Passatge d'Alcover, 2. Vilafranca del Penedès
600 732 793
elcoro@coropenedes.cat
www.coropenedes.cat