Notícia

La imatge de les Fires de Maig 2019 s’adapta als nous canals de comunicació i les xarxes socials

20 de febrer de 2019

Impacte, modernitat i dinamisme. Així es defineix la imatge de les Fires de Maig 2019 que se celebraran a Vilafranca del Penedès el 17, 18 i 19 de maig. La presentació, que ha tingut lloc aquest dilluns, ha anat a càrrec de l’alcalde, Pere Regull, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, i representants de l’agència Parenthesis Marketing Consulting, empresa encarregada de dissenyar la imatge de les fires d’enguany. Segons els seus creadors, “s’ha volgut fer una clara aposta pels nous canals de comunicació com les xarxes socials i l’audiovisual, tot seguint les tendències de disseny actuals”. El resultat és una imatge molt dinàmica, minimalista i amb molt de color, on s’hi mostren representats clarament els 4 grans grups que conformen les Fires de Maig: automoció, maquinària agrícola, llar i espai vinícola. Com afirmen des de Parenthesis “la nostra línia de treball s’ha centrat en l’estètica d’Instagram que tan present està avui en dia en les tendències actuals”.

 

Una imatge impactant

Una de les premisses en la creació de la imatge de les Fires de Maig 2019 era buscar una estètica potent amb personalitat pròpia. El fet que enguany les fires es desenvolupin durant la campanya electoral de les eleccions municipals, ha fet que es busqués una imatge que cridés l’atenció davant de la cartellera electoral que hi haurà penjada durant aquelles setmanes per tot el Penedès.

Per a potenciar aquest impacte visual, s’ha apostat per un ventall cromàtic ampli per a aplicar en els diversos canals de comunicació de les Fires de Maig (xarxes socials, comunicacions via whatsapp, web...). Un tret que aporta originalitat i dinamisme a la imatge és la presentació de les Fires de Maig mitjançant imatges en moviment.

 

Unes Fires de Maig consolidades en el calendari

Un dels aspectes més destacats per l’alcalde, Pere Regull, és la gran acollida que tradicionalment tenen les Fires de Maig al territori. “L’Ajuntament de Vilafranca no decideix celebrar un cop més les fires. Els responsables que tirin endavant, són la ciutadania i els expositors que any rere any repeteixen”, ha explicat Regull que també ha avançat que el 75% dels expositors de l’any anterior ja han confirmat la seva participació pel 2019.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, ha anunciat que els espais estrenats durant la passada edició com l’Espai Demo (demostracions de productes dels expositors) i el Jugafira (espai per als més petits), tornaran a ser presents a les fires per la gran acollida que van tenir. A més, també ha explicat que repetirà l’espai temàtic dedicat al sector de la llar, així com el sorteig en la compra de productes d’aquest espai.

Les Fires de Maig són una proposta atractiva per al visitant. Prova d’això és el gran percentatge de retorn que hi ha cada any. La proposta combina una de les fires de maquinària agrícola més importants de Catalunya, així com una de les fires d’automoció més atractives de la província de Barcelona, on s’hi venen més de 150 cotxes en tres dies. La gran oferta del sector de la llar, juntament amb les degustacions de la Plaça del Vi, fan de les Fires de Maig un aposta de gran rellevància en la promoció econòmica del Penedès.

 

Accessibilitat