Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Pere Regull: “Amb les Fires de Maig Virtuals molts petits comerços han perdut la por al comerç online i això és molt positiu”

16 de juny de 2020

Aquest dilluns l’edifici de l’Enològica ha acollit la roda de premsa de valoració de les primeres Fires de Maig Virtuals de Vilafranca del Penedès, celebrades el 22, 23 i 24 de maig al web firesdemaig.cat. Amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i del regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, s’han donat a conèixer les dades recollides a les enquestes als expositors, als visitants i les dades de visites al web i les xarxes socials. Joan Manel Montfort assegurava que la valoració que fan, tant expositors com visitants, de les Fires de Maig Virtuals 2020, és “molt positiva. Ha estat un èxit col·lectiu com a comunitat poder celebrar unes fires multisectorials virtuals úniques a Catalunya”. Montfort ha explicat que a les Fires de Maig Virtuals 2020 hi varen participar 118 expositors. D’aquests més d’un centenar d’empreses han participat en l’enquesta,  valorant amb un 8,1 la seva satisfacció amb l’esdeveniment. Els quasi 30.000 usuaris que varen visitar la web de les fires, també la recomanen en un 78% dels enquestats, que valoren molt positivament la facilitat de navegació i l’estructura entenedora.

El regidor també destacava les activitats a l’Espai Demo, que han registrat una assistència de 1.089 assistents en global. Aquesta xifra suposa triplicar les dades registrades en un format presencial l’any passat. En destaquen la ponència inaugural a càrrec de l’economista Emili Duró, que va registrar 637 visualitzacions. Pel que fa al sorteig de 1.000€ en compres de maquinària agrícola, organitzat pels 10 expositors participants d’aquest pavelló, hi han participat 28 usuaris.

 

Expositors satisfets amb el format virtual

Una de les dades més destacades per part dels expositors a les fires ha estat l’atenció rebuda per part de l’organització i les facilitats per participar-hi. Al 8,1 de puntuació se li afegeix que el 63% de les empreses participants repetirien l’experiència de participar en unes fires amb les mateixes característiques. També un 63% recomanaria a altres empreses participar en unes properes Fires de Maig en format virtual. Una de les dades més positives per part dels expositors ha estat la repercussió que han obtingut, ja que el 17% afirma que durant les fires han vist incrementat les visites a la seva web d’empresa.

El regidor de Promoció Econòmica s’ha mostrat satisfet d’haver generat “a través d’unes fires virtuals creades des de zero, un negoci que, si no s’haguessin muntat no s’hauria generat” i ha assegurat que l’any vinent es podria mantenir el format virtual junt amb el format presencial i que estigués obert abans i després de fires.

 

Perdre la por al comerç online

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha recordat que la Comissió de Fires va decidir tirar endavant les Fires de Maig Virtuals en el moment més àlgid de la pandèmia i en ple confinament. “Valoro molt totes les empreses que es va comprometre a ser-hi presents, malgrat que en aquells moments tots els missatges econòmics i sanitaris eren molt negatius. Quan vam decidir fer les fires ni el Servei de Promoció Econòmica ni les empreses estaven preparades. Si en el futur torna a passar, ja estarem a punt”, ha dit l’alcalde. Pere Regull també s’ha mostrat satisfet per fet que les fires virtuals hagin suposat per a molts petits comerços la seva entrada en el món d’Internet. “Han perdut la por al comerç online i això és molt positiu. La supervivència del comerç de proximitat està molt vinculada a la seva presencia a la xarxa”, assegurava l’alcalde.

Finalment Pere Regull ha donat un missatge d’optimisme davant la situació econòmica. “Es percep que hi ha ganes de reactivar l’economia, de sortir al carrer, de comprar... aquestes ganes ens faran ressorgir. Hi haurà sectors que els costarà, però ja es detecta en alguns més activitat que abans de confinament”, ha afirmat Regull.