Notícia

Pere Regull: “El Penedès és un territori de vitalitat econòmica i des de l’Administració hem de sacsejar i fer d’altaveu”.

29 de març de 2016

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, i de diversos representants de la Comissió de Fires ha presentat avui la imatge de les Fires i Festes de Maig 2016 que se celebraran els propers 20, 21 i 22 de maig. Regull ha volgut fer un reconeixement als diferents sectors presents a la fira i la seva fidelitat i impuls, especialment en aquests darrers anys complicats per la crisi econòmica: “Les fires hi han de ser, i s’ha demostrat. En algun moment, la cosa ha estat molt delicada, però s’ha treballat amb esforç i optimisme, que és que el cal fer. El Penedès és un territori de vitalitat econòmica i des de l’Administració hem de sacsejar i fer d’altaveu, perquè es puguin mostrar totes les possibilitats”. En aquest sentit, l’alcalde vilafranquí s’ha referit a tots els actes previs a la celebració de les Fires i a les activitats paral•leles que han de reforçar l’activitat firal, assegurant que “les Fires de Maig han de ser el gran aparador del Penedès per atraure gent d’arreu”. 

Algunes de les novetats que s’han avançat són el canvi de format del pregó, que canvia de dia, es farà en divendres al matí, a l’Auditori de Vilafranca, just abans de la inauguració de les Fires. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, ha anunciat que aquest any els pregoners seran els germans  Sergi Torres i Xavier Torres que dirigeixen la cuina del restaurant Dos Cielos, amb estrella Michelin. Els xefs participaran també de l’espai La Cuina del Vi, que tornarà a ser present a la zona firal. D’altra banda, Vilafranca acollirà per Fires de Maig el Fòrum mundial de cooperatives vitivinícoles, i per adaptar-se a les necessitats dels visitants es retorna a l’horari tradicional del recinte firal: divendres i dissabte de 10 a 22h, i diumenge de 10 a 21.30h.

Mix&Maig
La imatge que es presenta aquest any vol mostrar la combinació de tradició i modernitat, aspectes clau de la convocatòria. Des de l’empresa encarregada de la comunicació de les Fires de Maig, Feedback, Albert Moreno ha assenyalat que la imatge introdueix alguns elements de modernitat per acostar-se al públic més jove. “Com a concepte verbal juguem amb les paraules angleses mix (barrejar) i match (trobar), que a més es pronuncia igual que maig”, comentava. A nivell visual s’utilitzen emoticones de whatsapp, identificatius dels diferents sectors de les Fires de Maig.


 

Accessibilitat