Notícia

Pere Regull: “Les Fires de Maig de 2020 es fan virtualment per les ganes de ser-hi i empenta dels sectors econòmics del Penedès”

22 de maig de 2020

La conferència inaugural que Emili Duró ha pronunciat aquest matí des del web www.firesdemaig.cat ha donat per inaugurades les Fires de Maig 2020 que se celebren de forma virtual davant la impossibilitat de fer-ho en el seu format habitual al recinte Firal de la Zona Esportiva de Vilafranca, a causa de la pandèmia del Coronavirus. Seran les primeres Fires de Maig de Vilafranca virtuals i la primera fira multisectorial d’aquest estil que s’hagi celebrat mai a Catalunya.

La conferència ha estat presentada per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el qual ha remarcat la tradició comercial i firal de Vilafranca des de fa molts segles. “Les raons que van fer que Vilafranca sigui una vila comercial i firal encara persisteixen i ara amb més sentit que mai. Les Fires de Maig del 2020 es fan virtualment per les ganes de ser-hi i l’empenta dels sectors econòmics del Penedès. És el moment de no afluixar, de plantar cara, perquè la recuperació social passa necessàriament pel dinamisme de les empreses”, ha expressat l’alcalde.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, definia les fires d’enguany com a “històriques i extraordinàries”  assegurant que “no les oblidarem mai”. Montfort ha animat tothom a “fer un tomb per les fires i aprofitar les promocions i descomptes que ofereixen els expositors i fer d’aquestes fires un èxit com a comunitat”.

Pavellons online

Els 118 expositors d’aquestes fires es distribueixen seguint l’estructura tradicional però a través d’una web, amb pavellons online per cada sector i estands individuals en format web per cada expositor, que s’han bolcat a omplir de contingut amb vídeos i material divers. El nou format ha permès apropar-se a petites empreses, comerços i serveis que en els últims anys no participaven a les Fires, sobretot d’àmbit local. 

Cal destacar que els visitants i els expositors de les Fires de Maig Virtuals podran comunicar-se utilitzant les últimes tecnologies en comunicació online com ara Zoom, Jit.si o Whatsapp, a banda dels canals habituals de mòbil i correu electrònic. És remarcable el nombre d’ofertes, descomptes i promocions exclusives per als tres dies de Fires, com és habitual cada any, així  com excel·lents condicions de finançament. L’horari durant el qual poden interactuar clients i expositors serà de 10 a 14h i de 16 a 20h. Destaca el sorteig de 1.000 euros de descompte en maquinària agrícola entre tots els visitants que contactin amb els expositors d’aquest sector.

Una web plena d’activitats

Les Fires de Maig Virtuals posen a l’abast una àmplia graella amb 49 activitats, presentacions i formacions a través de tres espais: l’Espai Demo (22 activitats), amb videoconferències interactives d’expositors i d’entitats en format píndola de 30 minuts al zoom; l’Espai JugaFira (18 activitats) amb activitats lúdiques i formatives per els joves i els més petits a través de sales de zoom i l’Espai Enogastronòmic (9 activitats): tastos, xerrades i presentacions a través de zoom i Instagram Live.  Destaca com a cloenda el concert de la Societat coral El Penedès “el Coro”, que aquest any celebra els 50 anys del seu tradicional concert de cant coral de Fires. Els visitants tindran accés directe des de l’enllaç que figura en cada sala.

El web www.firesdemaig.cat es completa amb un punt d’informació i un espai FAQ’s amb preguntes i respostes a l’abast tant de visitants com d’expositors.

Accessibilitat